top of page

Myin koko omaisuuteni

Kyllä, luit oikein. Myin KAIKEN mitä omistan. Tai no... melkein.

Asuin lähes kahdeksan vuotta omakotitalossa, 138 neliössä kahdessa kerroksessa. Meillä oli viiden hengen perhe ja koira. Lapsilla oli omat huoneet ja jokaisella urheilulliset harrastukset. Ei vaadi paljoakaan varmasti kuvitella kuinka paljon talossa oli tavaraa.

Erottuani ex-mieheni kanssa, muutin tyttärieni kanssa väliaikaisesti Noli Studios Herttoniemeen. Jätin kaikki tavarani taloon, vaatteita lukuun ottamatta. Ajattelin, että haen ne sitten, kun muutan pysyvämpään kotiin. Asuin Nolissa pari kuukautta ja huomasin olevani paljon rennompi kuin aiemmin. Minulla oli kotiin tullessa hyvä ja rauhallinen olo. Aloin pohtimaan, mistä se voisi johtua. Oivalsin, että Nolissa kotiin tullessa, minulla ei ollut mitään askareita. Omakotitalossa oli aina jotakin tehtävää ja isompaa projektia, joka tulisi saada valmiiksi. Löytyi poikkeuksetta jokin huone, jossa oli siivottavaa tai muuta mitä pitäisi saada tehtyä. Uudessa kodissa tätä ei ollut. Uusi asunto oli minimalistinen. Mitään ylimääräistä ei ollut. Jossain kohtaa päätettiin jäädä tyttöjen kanssa asumaan Noliin pidemmäksi aikaa. Lopulta tuli aika noutaa irtaimisto vanhasta kodista, ahdistuin heti kun näin mitä kaikkea siellä oli. Olimme tässä kohtaa asuneet jo yli puoli vuotta ilman aiemman kodin tavaroita.Hetken pohdittua ja hypisteltyäni näitä tavaroita, päätin etten tarvitse mitään. Luovuin kaikesta, paitsi Tempur-sängystäni, valokuvista ja poikani dinosaurus leluista. Kyllä, hän on pyytänyt minua säilyttämään lelunsa, jotta voi joskus tulevaisuudessa antaa ne lapselleen. 


Kun olin tehnyt päätöksen, etten tarvitse vanhasta kodista itselleni mitään, mietin, miten pääsen kaikesta “roinasta” eroon. En todellakaan halunnut alkaa myymään koko omaisuutta Torissa – siinä olisi ollut aikamoinen homma. Minulla ei olisi siihen aikaa, eikä myöskään kiinnostusta. Ilahduin löydettyäni Tavararahaksi palvelun, joka hoiti kaiken puolestani. He tyhjensivät talon irtaimistosta kokonaisuudessaan. Veivät kaikki huonekalut ja irtaimiston kaapeista. Kaikki mikä oli myyntikelpoista, he laittoivat myyntiin minun myyntitililleni. Sen lisäksi kaiken mikä ei ollut myyntikelpoista, he veivät kierrätykseen tai roskiin. Minun ei itse tarvinnut tehdä yhtään mitään.Rakkaudella,

AlonaOpmerkingen


bottom of page